Meniu Închide

Litiera pentru catel rezolva situatia de criza

cum invatam cainele sa isi faca nevoile la litiera

Share with:


Atunci cand scoatem cateii la plimbare pentru a-si face nevoile, dupa cum ati observat, ei cauta locul „potrivit”. Locul potrivit inseamna de fapt un miros. Mirosurile naturale sunt cele care atrag cainii sa isi faca necesitatile, pamant, iarba, piatra, nisip, lemn, etc. In general, acolo unde ei simt un miros de pisu sau caca, lasat de alt catel, dupa ce analizeaza atent lasa si ei un „mesaj” de cativa stropi. Acesta este un comportament de marcare a teritoriului si este prezent atat la femele cat si la masculi. In general in aceasta situatie ei nu „golesc tot” si nu isi fac si „nevoia mare”. Nevoile si le face pe suprafete lipsite de alte mirosuri. Unde nu a „murdarit ” alt caine. Acest loc poate fi o litiera pentru catel.

In aceasta perioada, rapusa de pandemia corona virus, multi au probleme cu plimbatul cateilor pentru „usurarea lor”.  In special stapanii in varsta cu catei de talie mica, care stau la bloc. Cei care stau la curte o rezolva simplu. Deschid usa spre curte…. recompenseaza catelul cand isi face nevoile acolo unde trebuie. Despre cum dezvatam catelul sa-si faca nevoile in casa, sau sa faca intr-un anumit loc, am mai vorbit. Dar ce fac cei care stau la bloc? Multi incearca sa rezolve problema punand pampers pentru catei peste tot in casa. Cateii totusi isi fac nevoile pe covor, pe piciorul de la masa, pe parchet, canapea…. si unde NU ESTE VOIE. De multe ori am fost intrebat ” de ce nu face pe pad?”. Raspunsul e simplu: pampersul NU are acel miros natural de pamant, iarba, piatra, nisip, lemn, etc care atrage cainele.

Ce este de facut?

Solutia este simpla. Si cateii isi pot face necesitatile in litiera pentru catei nu numai pisicile. Litiera pentru catel rezolva situatia de criza. Amenajam o litiera pentru catel undeva in apartament sau in balcon. Nu va faceti probleme de mirosurile neplacute, ele nu vor aparea! Litiera catelului trebuie sa fie pe masura catelului. Adica daca avem un Bichon sau un Pechinez este buna o litiera de pisica mai mare. Daca avem un caine de talie medie trebuie sa ii amenajam o litiera pe balcon de aproximativ 1 m². Daca avem un Dog German sacrificam tot balconul 🙂
Daca nu avem litiera, cu totii avem acasa o tavita de plastic pentru papuci, sau ceva de genul, pe care sa-l transformam in litiera de catel,  daca e vorba de catei de talie mica.  Dupa ce ati gasit locul potrivit pentru litiera de catel, loc care trebuie sa fie ceva mai retras, puneti un strat de pietricele pe tavita. Acoperiti stratul de pietricele cu nisip, in asa fel incat sa acoperiti pietrele si presarati pudra ODORMUTE peste nisip . Aceasta combinatie de mirosuri naturale de pietre si nisip va atrage catelul sa-si faca acolo nevoile iar pudra ODORMUTE va neutraliza mirosurile neplacute ale dejectiilor. De fiecare data cand catelul si-a facut necesitatile in litiera pentru catei, el trebuie sa fie laudat, recompensat cu ceva bun, sau o mangaiere. Important este de asemenea sa curatam regulat litiera de fecale.

Lasă un răspuns